Foredrag – atrejsesig “fra psykisk syg til mental sund”

Skive Bibliotek, tirsdag d. 16/4-24 fra kl. 19-21.

Ud fra egen historie og erfaring fra sit arbejdsliv indenfor bl.a misbrug og psykiatri, et samarbejde med en klient gennem fire år og igennem uddannelse indenfor området, har Sine skabt konceptet ”atrejsesig”

Sine siger: 
Konceptet har hjulpet mig med at rejse mig fra psykisk lidelse ved at styrke min mentale sundhed, hvilket gør at jeg idag trives og kommer tættere på mine mål og drømme hver dag, trods eftervirkninger af massive traumer.
Og nu hjælper jeg mennesker med at gøre det samme.

Sine vil under foredraget fortælle om hvorfor og hvordan det er muligt, at rejse sig ud fra et fagligt og teoretisk perspektiv, hvilket hun bl.a gør, ved at beskrive sit koncept og bruge sig selv og en anden klient som case.
Derudover vil hun udfordre det narrativ, der har fortalt os, at angst, depression, afhængighed, spiseforstyrrelse mm, er kroniske lidelser og sygdomme og rejse spørgsmålene:
Kan der i de symptomer, vi kalder psykiske lidelser være en fortælling om et liv med voldsomme oplevelser og heraf overvældende følelser, også kaldet traumer?

–    Kan psykisk og (fysisk lidelse) i stedet skyldes disse traumer, som efterlader de fleste med lavt selvværd og et overaktivt og stresset nervesystem?
–    Kan det være muligt gennem selvværd (herunder bl.a. kropsarbejde), selvtillid og meningsfulde mål, at rejse sig?

Det er i al fald Sines erfaring – og denne aften vil hun forklare og argumentere for hvorfor – men vigtigst af alt hvordan.

Ud over at berette om sin egen barndom og opvækst og efterfølgende livslange historie som psykiatrisk patient, vil hun fortælle om, hvordan hun rejste sig og har set andre gøre det samme gennem dette koncept, som bl.a indeholder: undervisning, samtale, coaching, kropsbehandling og bevægelse, så som “YOGA til atrejsesig”.

Sidst, men ikke mindst, vil Sine berøre, hvorfor stress er det største problem, når det kommer til fysiske, psykiske og mentale udfordringer, men vigtigst af alt – hvordan forløsningen og håndteringen af stress kan gøre hele forskellen.

Sine Sønderby er uddannet indenfor neuropsykologi og neuropædagogik, yoga, NLP, kropsterapi og har en bachelor i mental sundhed.

Se evt mere her på siden.

Foredraget koster 100 kr. inkl. kaffe og kage.
Køb billet på: https://www.skivebibliotek.dk

error: Content is protected !!